Tekniset tiedot
           

TuoteToimintaperiaateTekniset tiedotAsennusAsennuskohteetHuoltoLisävarusteetVimin in EnglishAjankohtaistaYhteystiedotTarjouspyyntö

 
Ilman tulo sisään
 
 

VIMIN-korvausilmalaitteen avulla saadaan raitista huoneilmaa ilman perinteisiä veto-, pöly- tai meluhaittoja. Laite sijoitetaan lämmityspatterin ja seinän väliseen tilaan. Patteriksi soveltuvat useimmat vesi- ja sähköpatterit ja patteri voi olla uusi tai vanha.

Korvausilmanlaite toimii ilmanvaihdon synnyttämän alipaineen avulla ja laite jakaa ulkoilman huoneessa kolmeen osaan. Ilmaa tulee laitteeseen ulkosäleikön ja seinän läpivientiputken kautta ja ilma virtaa sisään osittain laitteen päädyissä olevista virtausaukoista käyttäen hyödyksi patterista seinään suuntautuvan ja normaalisti osittain hukkaan menevän säteilylämmön.

 
 
 
Klikkaamalla
sinistä kuvaketta voit katsoa Vimin-animaation ilmavirtauksesta. Animaatio toimii parhaiten laajakaistayhteyksissä ja aukeaa suoraan
Windows Media Playeriin.

 
 
Varsinaiselle oleskelualueelle suuntautuva ulkoilma purkautuu laitteen ja patterin välistä ejektiosuuttimen kautta, joka sieppaa mukaan lämpimän huoneilman. Myös talvella kylmä ulkoilma lämpiää eikä aiheuta vetoa, vaikka patteri ei olisi aina edes päällä.

Laite hyödyntää ilmanvaihdossa lämmitykseen myös auringosta, valaistuksesta sekä asukkaan toiminnoista syntyvät ilmaisenergiat. Laite haihduttaa myös ulkoatulevan lumen tai kosteuden ilman vesivahinkoja huoneilmaan.
 
 
     
 
  VIM-ILMA OY © 2005